Намери своя хотел в България - 359hoteli.com
Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Best Western Florimont Hotel Kazino  SPA
цени от 44лв. до 144лв.
Kempinski Hotel Grand Arena
цени от 371лв. до 0лв.

Не може хотелиери да имат претенции за 4 звезди, а да нямат сифони в банята

 

 

 

Липсващи сифони в банята, липсващ лоби бар, бар басейн, фризьорски салон и претенции за 4 звезди. Това са част от констатациите при проверките на хотелските комплекси по Черноморието, които Министерство на туризма извършва през сезона.

 

За хода на проверките информира министърът на туризма Николина Ангелкова в сутрешния блок на Нова. "Това, което много ме изненада е липсата на сифони в банята", призна Ангелкова. "Незабавно стартирахме процедура за понижаване на категорията", обясни министърът. По думите ? подобен хотел може да получи най-много 2 звезди.

 

Ангелкова коментира, че основно сигналите, които получават от туристи, са във връзка с разпределението на зоните по плажовете на платени и свободна. Основното изискване на МТ е 50% платена и 50% свободна зона. "Нямаме изискване към концесионера това да бъде на определени места в плажа. Самият концесионер определя къде да бъдат двете зони, но трябва да има еднакъв излаз на морето", посочи Ангелкова. "До момента проверките показват, че се спазват процентните разпределения", посочи Ангелкова.

 

При проверките се констатира още основно липса на спасители, за които се налагат санкции. Ако има повече от две повтарящи се нарушения, стартира процедура по прекратяване на договора.

 

Министър Ангелкова каза още, че се запазват прогнозите за ръст в броя на летуващите у нас с 5% се запазват, въпреки дъждовното лято. "Данните за юни показват, че имаме 4,7% ръст - над 1 млн. туристи сравнено с миналата година. Общо за шестмесечието януари - юни са над 3 644 млн. чуждестранни туристи, което е над 8,9% ръст", похвали се Ангелкова.

 

На въпрос, свързан със закона за шума и полемиката между коалиционните партньори Волен Сидеров и Валери Симеонов, Ангелкова коментира: "Не мисля, че сезонът става жертва на тази полемика. Когато има закони, които имат нужда от допълнително обсъждане, те трябва да бъдат допълнително обсъдени". Министърът припомни, че още при общественото обсъждане на Закона за шума представители на туристическия бранш многократно са настоявали за удължаване на срока за обществено обсъждане, за да бъде намерен необходимия баланс. Ангелкова подчерта, че затова предложението на Министерство на туризма е било местните власти да могат да зонират продуктово дадения национален курорт. На практика така курортите ще бъдат извадени от разпоредбите на закона, а шума ще попадне в специална наредба като поднормативен акт на Закона за туризма. Министърът на туризма бе категорична, че и двамата с вицепремиера Симеонов работят за устойчивото развитие на българския туризъм. "Имаме различия по някои теми, но затова решаваме всичко в диалог", увери още министър Ангелкова.

 

news.bgНовини от туризма
Туристическите пакети и международните полети поскъпнаха с над 13%, нощувките - с близо 20% Туристическите пакети и международните полети поскъпнаха с над 13%, нощувките - с близо 20 ...
На 15 август да се повеселим заедно на празника на остров Света Анастасия На 15 август да се повеселим заедно на празника на остров Света Анастасия ...
Два български плажа са отличени от световните Два български плажа са отличени от световните "плажни инспектори" ...
Нефтени петна заляха плажните ивици в Черноморец и Созопол Нефтени петна заляха плажните ивици в Черноморец и Созопол ...
Плувно състезание Галата - Варна Плувно състезание Галата - Варна ...
Не може хотелиери да имат претенции за 4 звезди, а да нямат сифони в банята Не може хотелиери да имат претенции за 4 звезди, а да нямат сифони в банята ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.