Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Apart hotel EMIRATES APART RESIDENCE
цени от 80лв. до 970лв.
Biznes hotel v Sofia  Olives City Hotel
цени от 193лв. до 388лв.

Манолова в Созопол, ще се застрояват ли дюни?

 

 

 

Oт 4 700 дка пясъчни дюни по Българското Черноморие близо 3 500 дка са частна собственост, заяви омбудсманът Мая Манолова след среща с граждани, сезирали я за съмнение за застрояване на защитени територии в Созопол, предаде Фокус.

 

"Този терен се води частна общинска собтвеност след като е собственост на Министерството на отбраната, но става дума за уникален терен между "Градина" и "Златна рибка", каза Манолова. По думите й не трябва да се фокусираме върху това дали е плаж, или е дюна, а мястото, което е уникално, да бъде съхранено.

 

"Нашето подозрение е, че става дума за публична държавна собственост, но това може да бъде установено след анализ на сделките, които са се случили там", посочи омбудсманът. Тя добави, че трябва да спре унищожаването на безценното богатство на България и заяви, че премиерът може да направи първата стъпка към това. "Просто да спре търга", призова тя.

 

 

dnes.bgНовини от туризма
Измитане на бордоваците и промени в туризма сред приоритетите на парламента за новия сезон Измитане на бордоваците и промени в туризма сред приоритетите на парламента за новия сезон ...
Роботи и изкуствен интелект - решения за проблема с кадрите в туризма Роботи и изкуствен интелект - решения за проблема с кадрите в туризма ...
Манолова в Созопол, ще се застрояват ли дюни? Манолова в Созопол, ще се застрояват ли дюни? ...
Оформят зони за семейна почивка в курортите Оформят зони за семейна почивка в курортите ...
Национален турнир по плажен тенис с международно участие Национален турнир по плажен тенис с международно участие ...
Властта се грижи за туризма, намалява и бумащината Властта се грижи за туризма, намалява и бумащината ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.