Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Grand Hotel Varna
Гранд Хотел Варна
България,Св. Константин и Елена
цени от 0лв. до 0лв.
Novotel Plovdiv
Новотел Пловдив
България,Пловдив
цени от 0лв. до 0лв.

Ангелкова: СПА и здравният туризъм са нашето "злато"

 

 

Двадесет и шест български хотела и балнеоцентрове, одобрени от германските здравни каси, от утре вече могат да посрещат здравноосигурени германски граждани. Тези места за настаняване са покрили изискванията както на българското законодателство за предоставяне на услуги, свързани със здравната рехабилитация, така и на германското, коментира пред журналисти министърът на туризма Николина Ангелкова и посочи, че това е уникална възможност българските бази да се ползват целогодишно.

 

Министърът на туризма заяви при откриването на шестия годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и СПА туризъм, посветен на здравния туризъм, че Германия е един от ключовите пазари за България. Тя съобщи, че вече е подписано споразумение с Асоциацията на германските здравни каси и има "зелена светлина" за това България да работи с германските здравни каси. Стартирайки с този нов и важен етап от предлагането на нашите услуги в този сегмент, ние можем да дръпнем напред, заяви министърът и посочи, че това огромен успех. Пред журналисти министър Ангелкова уточни, че процесът на акредитация за други български хотели, които искат да работят с германските здравни каси, е открит и е въпрос на интерес от страна на българските хотелиери. Неслучайно съвместно разработихме седемте балнео и СПА дестинации, така че допълнително да рекламираме България в тази посока, каза на форума министърът.

 

Тя съобщи още, че България е спечелила проект на ЕК за ЕДЕН дестинации в балнео и спа сектора, като петте общини, сред които са Баните, Костенец, Ардино, Белчин бани и Сапарева баня, са малко познатите и така, с проекта, ще се подпомага популяризирането им. СПА и здравният туризъм са един от ключовете ние да имаме целогодишен туризъм и да покажем нашето "злато", защото в България има повече от 1600 минерални извори, като само 600 са проучени и това е огромен неизползваем в своята цялост капацитет, каза на форума министър Ангелкова, пише БТА.

 

Главният управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев отбеляза на форума, че със съвместни усилия България е поставена на картата на германските здравни каси и посочи, че по проекта се е работило последните две години. Той изтъкна още, че страната ни с природните си дадености и голямото количество термални находища разполага с необходимите условия да се превърне в целогодишна дестинация.

 

Иво Маринов - директор ОП "Туризъм" на Столична община, съобщи, че в Общия устройствен план на столицата е предвидено възстановяването и създаването на нови общо 35 хидротермални центрове, а през последните години общината инвестира над 20 млн. лева собствени или привлечени средства за развитието на този вид туризъм. Той каза, че се надява в началото на следващата година да приключи реставрацията и консервацията на банята в Банкя, а през пролетта на следващата година да бъде открит и първият на територията на столицата общински аквапарк с минерална вода на площ от 25 декара.

 

Министър Ангелкова посочи на форума, че независимо от разразилата се в началото на юни целенасочена негативна кампания срещу българския туризъм, общите усилия са довели до това, че за юни и за юли над 2,7 млн. чуждестранни туристи са посетили страната. В областите Варна, Бургас и Добрич са направени 8,5 млн. нощувки. Да, има спад, но той не е в обема, който се опитваше да се внуши, заяви министър Ангелкова и каза, че е необходимо усилия да се фокусират върху популяризирането и рекламирането на страната като туристическа дестинация и върху качеството на туризма. Цялото правителство стои зад сектора и ще бъде направено всичко за максималната му защита, заяви министърът.Новини от туризма
Цените на новогодишните пакети се повишиха с 12% Цените на новогодишните пакети се повишиха с 12% ...
Инвестициите във видеoнаблюдението на Слънчев бряг дадоха резултат Инвестициите във видеoнаблюдението на Слънчев бряг дадоха резултат ...
До 20 октомври се подават кандидатурите за четвъртите Годишни награди в туризма До 20 октомври се подават кандидатурите за четвъртите Годишни награди в туризма ...
„За туризма от А до Я“ започва в Експоцентър „Флора“ „За туризма от А до Я“ започва в Експоцентър „Флора“ ...
Ангелкова: СПА и здравният туризъм са нашето Ангелкова: СПА и здравният туризъм са нашето "злато" ...
Лято 2019: Повече английски туристи, по-малко престъпления и по-чисто море Лято 2019: Повече английски туристи, по-малко престъпления и по-чисто море ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.