Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Arbanasi palas
Арбанаси палас
България,Арбанаси
цени от 98лв. до 265лв.
Kempinski Hotel Grand Arena
цени от 371лв. до 0лв.

Инвестициите във видеoнаблюдението на Слънчев бряг дадоха резултат

 

 

 

Монтирани са над 300 камери, които обезпечават 80 % от курорта, в следващите години системата ще бъде надграждана

 

Рекордно ниско ниво на кражби e регистрирано през Сезон 2019 в Слънчев бряг. Това е благодарение на ефективната система за виденаблюдение и охрана, чиято инвестиция е на „Слънчев бряг“ АД. През изминалото лято в курорта са регистрирани едва 10 случая на грабежи и всички те са разкрити, стана ясно на Третата национална конференция SMARTOURISM.BG, която се проведе в Експоцентър "Флора" в Бургас. В рамките на форума изпълнителният директор на „Слънчев бряг“ АД Златко Димитров представи темата за ефективна система за видеонаблюдение и охрана в курорта.

 

В конференцията взеха участие и представители на държавни и общински институции с интереси в сферата на туризма, университети, технологични компании, туристически бизнес и професионални организации. Събитието се проведе на 17 и 18 октомври 2019 г. под патронажа на Министерството на туризма в партньорство с Община Бургас.

 

„През последните 4 години основният приоритет и инвестиции от страна на „Слънчев бряг“ АД са в системи за ефективно видеонаблюдение и охрана на комплекса по време на активния туристически сезон. Над 300 камери покриват 80 % от територията на най-големия комплекс у нас и улесняват работата на полицията при разследване и разкриване на нередности“, заяви Златко Димитров. Той благодари на Областната дирекция на МВР-Бургас за добрите взаимодействия, които дават резултат.

 

Във форума участва и говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева. Именно тя съобщи, че престъпленията в Слънчев бряг са сведени до минимум. „През последните години с изграждане на системата за видеонаблюдение характерните престъпления в Слънчев бряг все повече намаляват. Сезон 2019 ще запомним с това, че е най-спокойният. Броят на грабежите, които са регистрирани през лятото, е сведен под абсолютния минимум – 10, които са и разкрити. Много благодаря за това, че „Слънчев бряг“ АД инвестира в този скъп продукт „Сигурност“. Без него ние не можем да се рекламираме и да сме притегателен център за почиващите. Тази емблематична за нашата страна дестинация, нямаше да бъде същата, ако не бяха инвестирани тези средства“, каза Цветелина Рандева.

 

В рамките на презентацията си Златко Димитров сподели, че в Слънчев бряг зона Изток функционират над 300 камери за видеонаблюдение, които обезпечават 4 лъча: Първият е по ул. „Първа“, кръговото на Несебър до разклонението на кръстовище „Емона“, както и на всеки вход и изход (КПП). Вторият е крайбрежна алея – от х-л Синя перла до х-л Хелена. Третият лъч е пешеходна алея до х-л Кубан. И четвъртият лъч е южната част на Слънчев бряг – Лазур, х-л Европа, х-л Несебър, Станция Министерски съвет КПП и моста на р. Хаджийска. Изградена е система за разпознаване на регистрационните номера на превозните средства, която следи движението на всяко МПС от влизането до изхода от комплекса.

 

Направени са инвестиции в система за охрана и видео наблюдение, като за 2019 г. разходите за командировани полицаи са 166 935 лв., а за периода 2015-2019 г. възлизат общо на 940 391 лв. За физическата охрана на 8 КПП са инвестирани 162 515 лв., а за периода 2015-2019 г. сумата е 570 367 лв. Инвестицията в система за видеонаблюдение за периода 2015-2019 е 95 957 лв.

 

Дружеството е отделило средства и за изграждането на ново улично осветление по Крайбрежна алея Слънчев бряг. През 2019 г. е монтирано ново LED осветление на стойност 50 000 лв. по цялата продължителност на крайбрежната алея в Слънчев бряг. Това осигурява както комфорт за туристите, така и е ключово за работата на органите на реда и за ефективността на видеонаблюдението в комплекса.

 

Предстои да бъдат направени още инвестиции и до няколко години Слънчев бряг да бъде обезпечен на 100 % с видеокамери. „Време е да спрем да бъдем само реактивни в моментите на криза, а да станем проактивни и да успяваме да се подготвим за реакция още при първите сигнали за предстоящи проблеми в туристически сезон. Вярвам, че туристическият бизнес на територията на община Несебър е много опитен, в годините на криза показа, че е гъвкав и може да се справя“, коментира още Златко Димитров, в отговор на въпрос за проблемите в сектора предвид фалита на Thomas Cook и последствия от него за бранша.

 

flagman.bgНовини от туризма
Собствениците на апартаменти и стаи за гости вече ще плащат патентен и туристически данък Собствениците на апартаменти и стаи за гости вече ще плащат патентен и туристически данък ...
Важен акцент е дигитализацията в туризма Важен акцент е дигитализацията в туризма ...
Последен ден търсят изгубените в Стара планина Последен ден търсят изгубените в Стара планина ...
Строят велоалея по Дунав, ще свързва Видин и Силистра Строят велоалея по Дунав, ще свързва Видин и Силистра ...
Държавата ще плати 15 млн. за реклама на туризма, но под условие Държавата ще плати 15 млн. за реклама на туризма, но под условие ...
Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.