Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Biznes hotel v Sofia  Olives City Hotel
цени от 193лв. до 388лв.
Arbanasi palas
Арбанаси палас
България,Арбанаси
цени от 98лв. до 265лв.

Последен ден търсят изгубените в Стара планина

 

 

 

Последен ден планинските спасители търсят изчезналите баща и син в Стара планина. Акцията преминава при изключително сурови метеорологични условия, като температурата на връх Ботев е около -25 градуса.

 

Очаква се днес в операцията да се влючат и военни, които да обиколят с дрон малък, но много опасен участък около река Тунджа. Припомняме, че през вчерашния ден се стигна и до инцидент, при който един от спасителите падна в ледените води на реката, но за щастие не пострада.

 

„Има смисъл да се оглеждат такива по-труднодостъпни места. Намират се следи на места, за които не можем да кажем дали са техни. Възможно е да са там, но да не ги виждаме”, обясни директорът на Планинската спасителна служба Емил Нешев.

 

Коментарите на опитни спасители са, че на този етап шансът бащата и сина да са оцелели, при тези условия в планината, са почти нищожни, въпреки това близките продължават да се надяват на щастлив развой на събитията.

 

 

eurocom.bgНовини от туризма
Собствениците на апартаменти и стаи за гости вече ще плащат патентен и туристически данък Собствениците на апартаменти и стаи за гости вече ще плащат патентен и туристически данък ...
Важен акцент е дигитализацията в туризма Важен акцент е дигитализацията в туризма ...
Последен ден търсят изгубените в Стара планина Последен ден търсят изгубените в Стара планина ...
Строят велоалея по Дунав, ще свързва Видин и Силистра Строят велоалея по Дунав, ще свързва Видин и Силистра ...
Държавата ще плати 15 млн. за реклама на туризма, но под условие Държавата ще плати 15 млн. за реклама на туризма, но под условие ...
Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони Бургас отбелязва Световния ден на влажните зони ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.