Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Kempinski Hotel Grand Arena
цени от 371лв. до 0лв.
Hotel Akvatonik
Хотел Акватоник
България,Велинград
цени от 90лв. до 250лв.

Никулден иде, празникът на Бургас!

 

 

 

Никулден е сред най-тачените от бургазлии църковни празници. В града се подготвят за Празника на Бургас с мащабни тържества. По традиция културният и спортният календари на 6 декември са препълнени със събития.

 

Сред акцентите за поредна година ще бъде турнир по художествена гимнастика „ Приятели на Бургас“, държавен турнир по спортни танци, турнир по спортна акробатика за купа „Черноморец Бургас“ ,турнир по плуване за деца „Купа Бургас“, ученически турнир по футбол, традиционен шампионат по автомобилизъм „Писта Бургас 2020“, турнир по борба в памет на „Данко Дачев“, традиционния шосеен пробег.

 

Културната програма включва: връчване на общинските награди за най-добри поетични и белетристични книги за 2020 г., попарт изложба с портрети на бургаски културни дейци, спектакъл „Майсторите на комедията“ с участието на Тончо Токмакчиев, Камен Воденичаров и Георги Мамалев, изложба „Нептунови сънища“, гостуване на театър "КРЕДО", концерт на Мери Бойс Бенд, традиционна изложба на бургаските художници с връчване на наградата „Художник на годината“ и „Големия шаран“ – шегаджийски конкурс с връчване на награда – печен шаран.

 

В храм „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде отслужена Тържествена света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас, ще бъдат издигнати националния, европейския и общинския флаг на площад „Атанас Сиреков“, а в градинката до Часовника ще бъде осветена Никулденска обредна трапеза.

 

От община Бургас до Моста ще се проведе литийно шествие с хвърляне на венци и цветя в морето в памет на загиналите моряци и рибари.

 

Пунктовете за раздаване на рибен курбан за гражданите и гостите на град Бургас ще са до Община Бургас, до Компаса, срещу Дружество на художниците и в к-с „Меден Рудник“ до СУ „Петко Росен“ и Магазия.

 

Няма да липсват и тази година традиционният празничен концерт и златната снимка на именниците. На 6-ти декември всички експозиции на Регионален исторически музей ще приемат посетители при вход свободен.Новини от туризма
Откриха ски сезона в Боровец Откриха ски сезона в Боровец ...
Хайде на ски - в Пампорово откриха сезона при строги мерки Хайде на ски - в Пампорово откриха сезона при строги мерки ...
Бургас бе отличен с туристическа награда „Дестинация на годината Бургас бе отличен с туристическа награда „Дестинация на годината" ...
При пълен локдаун в зимните курорти загубите ще са около 1 млрд. лв. При пълен локдаун в зимните курорти загубите ще са около 1 млрд. лв. ...
Никулден иде, празникът на Бургас! Никулден иде, празникът на Бургас! ...
Конна езда сред природата предлага Eкопарк Вая Конна езда сред природата предлага Eкопарк Вая ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.