Фондация „Виа Понтика“ е нов проект в българското екологично пространство
Топ оферти   |   Дестинации   |   Маршрути   |   Facebook   |   Игра
Grand Hotel Varna
Гранд Хотел Варна
България,Св. Константин и Елена
цени от 0лв. до 0лв.
Biznes hotel v Sofia  Olives City Hotel
цени от 193лв. до 388лв.

Австрийски пенсионери откриха сезона в Слънчев бряг

 

 

 

Първите 360 организирани туристи пристигнаха в Слънчев бряг и с това поставиха начало на тазгодишния туристическия сезон в курорта. Туристите пътуват по програма на Съюза на пенсионерите в Австрия, избрал преди година българският курорт за място на своите „пролетни срещи”.
Възрастните хора бяха посрещнати в хотел „Еврика” по стара българска традиция – с хляб, сол, както и с по чашка ракия. Те бяха изненадани и очаровани от фолклорната програма, специално подготвена за тяхното посрещане. По-пъргавите дори се включиха в хорото и веднага показаха желание да усвоят непривичните за тях стъпки на българските танци.
Почивката на хората от третата възраст се организира от австрийския Съюз на пенсионерите чрез туроператорската фирма „Сениорен райзен” и нейният български партньор „Дестинейшън Туристик Сървисис”.
Австрийският съюз на пенсионерите изпраща свои членове в Слънчев бряг за втора поредна година. В рамките на програмата за 2014 г. в продължение на един месец – в края на април и началото на май, курортът ще бъде посетен общо от 6500 туристи. Групите ще се сменят всяка седмица. Периодът преди активния туристически сезон е избран не случайно – организаторите на „пролетните срещи” считат, че той е най-подходящ, за да бъдат опознати страната и нейните жители.
За организацията и обслужването на гостите са ангажирани 70 сътрудници на „Сеньорен Райзен“ и партньорската агенция „ДТС“. Обслужването на участниците в това пътуване започва още от дома им. Те са придружавани от сътрудник на туроператора от началото до края на пътуването. Съблюдават се всички техни специални изисквания и претенции, включително необходимостта от диетична храна. Съобразно потребностите и повишените претенции на гостите, за тяхното настаняване са подбрани  четиризвездни хотели. Осигурено е качествено медицинско обслужване. Екипът от лекари и медицински сестри ще е на разположение денонощно. 35 специално обучени екскурзоводи - българи, ще покажат страната ни на възрастните австрийски туристи. Пакетът включва пътуване до Котел и Жеравна, целодневен тур “Созопол-Ропотамо“, посещение на Бургас, екскурзия до солниците на Поморие и дегустация в избата на поморийската винар „Черноморско злато“. Всяка седмица австрийските гости ще посещават бургаската опера, където специално за тях ще бъде изнасян тържествен концерт.
Членовете на австрийския Съюз на пенсионерите пътуват до България със собствени средства. Срещу 750 евро те получават самолетен билет, пълен пансион в четиризвезден хотел с храна и напитки, плюс допълнителните мероприятия и екскурзии.
„Пролетните срещи” на австрийските пенсионери се организират на ротационен принцип. Туристите, които сега посещават Слънчев бряг, през миналото лято са пътували до Италия. А тези, които през 2013 г. летуваха у нас, сега се отправят към италианските курорти.
„Австрийците са очаровани от българското гостоприемство, от фолклора, хотелите и обслужването и най-вече от изключително вкусната българска храна. Не случайно през миналата година те обявиха Слънчев бряг за най-успешната туристическа дестинация”, сподели впечатления Ото Шпел - управител на „Сениорен Райзен”.
С първата групата австрийски туристи пристигна и Райнхард Тод, председател на Федералния съвет на Австрия. Той заяви, че България е много красива страна с богата култура и се надява все повече австрийци да имат възможността да я опознаят.
За Слънчев бряг посрещането на австрийските пенсионери е  престиж и отговорност. Тяхното пребиваване дава възможност да бъде удължи туристическия сезон и да се направят първи стъпки към промяна на наложилия се през последните години имидж на курорта като място прдимно за младежки туризъм.Новини от туризма
Туроператори пред фалит, ако не се отвори границата за Украйна и Русия Туроператори пред фалит, ако не се отвори границата за Украйна и Русия ...
Регата Регата "Черноморец 2020" събира в Бургас цвета на родното ветроходство в детските и олимпи ...
Мегапроект дава перспективи за развитие на Бургас и региона Мегапроект дава перспективи за развитие на Бургас и региона ...
Цели хотелски комплекси остават затворени, няма да приемат туристи Цели хотелски комплекси остават затворени, няма да приемат туристи ...
Слабото начало на летния сезон се дължи и на хладното време Слабото начало на летния сезон се дължи и на хладното време ...
Няма анулирани чартърни полети за морето след 15 юни Няма анулирани чартърни полети за морето след 15 юни ...
 
Търсене
Сайтът Ви предлага избор на хотел, вила, селска къща, или квартира измежду множеството обекти за настаняване в България.